„Nézd, milyen jó a segge!” – politikusi terror és zaklatás

1387

A világot megrengető #metoo-kampány a Marton László-üggyel betört hazánkba, majd a színház világából tovább terjedt az oktatásba, most pedig kiderült, hogy a politika sem mentes a szexuális zaklatástól, a megalázástól, a hatalommal ilyen módon történő visszaéléstől.

Szabó Zsolt államtitkár bizalmi embere, Tóth Csaba rendre durván beszélt a munkatársaival. Nem kímélt senkit. A férfiakat rendre “kispöcsözte”, amikor pedig egy kolléganője belépett a szobába, más férfikollégák előtt hangosan közölte vele, hogy forduljon meg, mert jó a segge. Voltak, akik az elszenvedett megaláztatásoktól sírva fakadtak – számol be az Index, a bíróságon eskü alatt tett vallomásokra hivatkozva.

A magunk részéről a leghatározottabban visszautasítunk minden ilyen visszaélést, jópofának szánt, de valójában gyomorforgató közeledést, legyen annak az áldozata bármilyen nemű és korú.

A napvilágra került zaklatási ügyekbe híres magyarok buktak bele az elmúlt napokban. A legaktuálisabb kérdés most ez: kivételezett helyzetben van egy közszolga, vagy ugyanaz a szabály vonatkozik a politikusra is, mint a felfüggesztett színházi rendezőkre, egyetemi tanárra vagy bárki másra.

Természetesen kíváncsiak vagyunk Szabó Zsolt államtitkár és Tóth Csaba képviselő urak az üggyel kapcsolatos álláspontjára is. Amennyiben azt a kapcsolat@hatvantolhevesig.hu elektronikus címre megküldik, úgy az olvasóink elfogultság látszatától is mentes tájékoztatására szívesen közzétesszük.

Index nyomán