Bosszankodás helyett jelezzük a kátyút az illetékeseknek! (Frissítve)

172
A kátyúkat lehet kerülgetni, bosszankodhatunk is miatta, baleset esetén dokumentálhatjuk fényképekkel a méretét, hogy aztán hosszú hetekig harcoljunk a biztosítóval, míg valamelyikünk meg nem unja, de a megoldás nem ez lenne.
A rossz állapotú utakat fel kell újítani. Úgy tisztességesen, mert azt látjuk, hogy mire vezet, ha kilopják belőle az anyagot. Persze nem mindenhol lopásról és trehány munkáról van szó, egyszerűen az utak sem tartanak örökké. A szélsőséges időjárás és a nagy forgalom is közrejátszik az állagromlásban.

 

Szeretnénk a közútkezelő munkáját segíteni, ezért sorozatot indítunk annak bemutatására, mely útszakaszokon kellene javítást végezni. Ha olvasónk óriási kátyúval találkozik

Igyekszünk a felvételt minden esetben leközölni, továbbá jelezzük a problémát a Magyar Közút Zrt. felé, majd közzétesszük a társaság tájékoztatását. Talán így lesz változás.

A bejegyzés illusztrációjaként a Csány és Atkár között a Gyöngyösi úton lefényképezett kátyú látható.

Frissítve (1)

Megkeresésünkre reagálva dr. Szabó Tamás úr, Csány község jegyzője kifejtette, hogy Csány és Atkár, valamint a Csány és Hort, továbbá a Csány és Hatvan közötti utak állapotáról több alkalommal beszélt a közútkezelő főmérnökével. Ígéreteket kapott az utak javítására, de ebből mindösszesen – kb. egy hónappal ezelőtt – egy kisebb kátyúzásra futotta. A jegyző maga is használja ezeket az utakat, gépkocsival jár be dolgozni, így pontos ismerete van azok állapotáról. “Nagyon szükség lenne mindhárom fent említett út felújítására, és a vízelvezető rendszer karbantartására. Ezt egyébként rendszeresen jelezzük mi is és tudomásom szerint a buszvezetők is” – fogalmaz dr. Szabó Tamás jegyző úr.

Frissítve (2)

Pécsi Norbert Sándor úr, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője tájékoztatása:

A 3201-es jelű összekötőút hossza Csány és Atkár között, a belterületi szakaszokkal együtt közel 12 km, melyből az elmúlt években több szakasz is felújításra került. 2011-ben társaságunk lokális javításokat végzett az útszakaszon, 2013-ban Atkár külterületén hazai forrásból 1,5 km került felújításra, valamint 2017 májusában Atkár belterületén a kopóréteg felújítására is sor került.

Társaságunk előtt is ismert a 3201-es jelű út állapota, amelyet a folyamatosan és tervezetten végzett útellenőrzések során munkatársaink figyelemmel kísérnek. A kimaradt szakaszokon (cca. 9,2 km ) végleges megoldást a burkolat teljes felújítása jelentené, melynek becsült költsége bruttó 950 millió forint. Jelenleg az út Csány belterületi szakaszának felújítása a Területfejlesztési Operatív Program keretein belül szerepel a településközponttól Hatvan irányába, 1300 m hosszon. A lefolytatott tervezési, kivitelezési közbeszerzési eljárásokat követően indulhatnak el a felújítási munkák. A 3201-es jelű út teljes szakaszán az útállapot romlási folyamat megállításának, illetve lassításának érdekében társaságunk a rendelkezésre álló üzemeltetési és fenntartási költségek terhére 2017-ben 74,70 tonna kátyúzó anyagot dolgozott be.

 

 

 

MEGOSZTÁS