FRISSÍTVE! Nincs megegyezés a Boschnál, folytatódik a sztrájk?

4939

FRISSÍTÉS – Most kaptuk az információt a Boschban dolgozó olvasóinktól, hogy a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezete (HADFSz) és a Bosch között a pénteki napon közeledtek az álláspontok, így elérhető közelségbe került a megállapodás. A Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) is közzétett egy tájékoztatást, ebben a tárgyalások folytatásáról írnak. Ha a Tisztelt Olvasó is szolidáris a Bosch-os dolgozókkal, akkor küldjön egy e-mailt a vállalat tulajdonosának (részletek: ITT)!

Korábban írtuk:

Rendezetten és kulturáltan zajlott le a hatvani üzem történetének első sztrájkja, amely szinte teljesen megbénította a gyár életét néhány órára. Semmiféle atrocitás nem történt, a résztvevők lelkesek voltak, még a Himnuszt is elénekelték.

Várakozáson felüli sikerrel zajlott le a szerda reggeli figyelmeztető sztrájk a hatvani Bosch-gyárban: becslések szerint az első műszakba beosztott fizikai dolgozók 80–90 százaléka, mintegy ezer fő vett részt a munkabeszüntetésben – tájékoztatta Janik Tamás, a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezete (HADFSZ) alelnöke az MNO-t.

A szervezet újabb, valószínűleg ugyancsak kétórás figyelmeztető sztrájk megtartását tervezi, de ebbe már bevonják a maradék három műszak embereit is.

A Bosch-csoport eddig úgy tűnik, nem kíván engedni a korábbi álláspontjából.

Mindenkit arra kérünk, hogy a bejegyzés megosztásával támogassa munkavállaló honfitársaink béremelésének az ügyét. Meggyőződésünk szerint a médiafigyelem egyrészt megvédi a sztrájkolókat, másrészt jobb belátásra bírhatja a Bosch-csoportot.

Kapcsolódó:

Sztrájk!

Elkezdődött: a bérek emelését követeli egy szakszervezet a Boschban

MEGOSZTÁS