Egy világbajnoka és egy díszpolgára is lett Hatvannak

238

Még a hónap közepén sem tartunk, máris szépen gyarapodik Hatvan városa. A helyi képviselő-testület döntésének megfelelően díszpolgári címről döntöttek, a napokban pedig a város egyik polgára 12 menet után profi kick-box világbajnoki címet szerzett a norvégiai Elverumban.

Haladjunk sorjában. Hatvan város képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek. Horváth Richárd polgármester és Semjén Zsolt baráti viszonya köztudott. Előbbi a Szabó Zsolt bosszúhadjárata következtében mentor nélkül maradt, ám mégsem szeretné a NER-en kívül találni magát, ehhez pedig Semjén személye lehet a garancia. Hogy ehhez nem kéne díszpolgárrá avatni az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökét? Valóban nem, mert a hatvaniak azt szeretnék, ha a helyi politika a helyi, semmi esetre sem az országos ügyekről szólna.

A másik hírünk Rákóczi Renáta szereplése, aki Kristin Vollstadtot, a norvégok klasszisát győzte le hazájában. A full-contact szabályrendszerben, az 55 kilogrammos súlycsoportban zajlott ütközet 12 menetig tartott. Ezzel Rákóczi sporttörténelmi sikert aratott, hiszen a sportágban először fordult elő, hogy nők 12 menetes mérkőzést vívjanak.

Ahogy Semjén Zsoltnak a díszpolgári címhez, úgy Rákóczi Renátának a világbajnoki döntőben aratott sporttörténeti sikeréhez gratulálunk. Ha egyszer a díszpolgári címek odaítélésekor is az elért eredmények számítanak, akkor majd Rákóczit is Hatvan város díszpolgárai között köszönthetik a város polgárai. Addig is olvassanak minket, ha tiszta forrásból kívánnak tájékozódni!

Fotó: Rákóczi Renáta sportolói oldala