Szabó Zsolt nagyon nem szeretné, ha az Európai Ügyészség vizsgálná az ügyeit

298

Hazánk felzárkóztatására szánt milliárdokat térítenek el szervezett körök, amelyek mögött rendre feltűnik egy politikus, de minimum egy kormánypárti politikus hozzátartozója.

A történet könnyen értelmezhető: aki nem lop, akinek nincs vaj a füle mögött, arról egy Európai Ügyészség sem tudná bebizonyítani az ellenkezőjét, amelynek hatáskörét ráadásul a magyar törvények is kötnék. Ellenben, ha felzárkóztatási pénzek intézményesített kiszivattyúzása zajlik (amit a legújabb, koncként odadobott példa is igazol), akkor érthető a politikusok félelme.

Megnéztük térségünk országgyűlési képviselőit, hogyan szavaztak ebben a fontos kérdésben. Mielőtt egy kattintással elérhetővé tennénk Szabó Zsolt (Fidesz) és Sneider Tamás véleményét, gyorsan szögezzük le: a Fidesz 2009-ben még támogatta az ügyet, ellenzékből ugyanis nem akarták, hogy a szocialista kormány szétlopja az országot. Kormányra kerülve aztán valami megváltozott, s jól láthatóan pusztán kommunikációként tekintenek az ügyre. Majd a propagandagyár lenyomja az intézményesített lopást a torkunkon, de ha ez sem menne, akkor majd konzultálunk egyet a közösen megtakarított adóforintjainkból.

Visszatérve a Szabóra és Sneiderre. Előbbi – Szabó – közösségi oldalán nem akadtunk nyomára az Európai Ügyészséghez történő csatlakozásról szóló népszavazásnak, de azt kiderítettük, hogy a belize-i offshore botrány kapcsán magyarázkodni kényszerült fideszes politikus NEM-et nyomott a csatlakozásra. Ellenben Sneiderrel, aki IGEN-t nyomott ellenzéki képviselők mellett két KDNP-s képviselővel egyetértésben. Hogy utóbbiakat a kormányzati propaganda Soros-ügynöknek mutatja majd be, vagy majd egyszerűen azt mondják, hogy mellényomtak, most még nem tudjuk. Ami viszont egyelőre biztosnak tűnik: a lopás folytatódik, de ez már a kormánypártiak közül sem tetszik mindenkinek.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról bővebben ITT. Állítsuk meg a lopást!