Megütötte a plébánost egy fiatal nő, mert nem ő lett a keresztanya

80

A 28 éves, ittas nő lekéste a szertartás, ezért előbb leköpte, majd ököllel kétszer is arcba vágta a plébános.

Az egyik Heves megyei kistelepülésen november 10-én délelőtt két gyermeket is megkereszteltek. Ez után a plébános már utcai ruhában ment éppen lefelé a templom lépcsőjén, amikor megállította őt a szertartást lekéső vádlott. A 28 éves, ittas nő számon kérte a papon, hogy miért keresztelték meg nélküle a kicsik egyikét, s a gyermeket miért nem ő tarthatta a keresztvíz alá. A nő szidalmazta a plébánost, felé köpött, majd  jobb ököllel két alkalommal arcul ütötte. A papnak az utolsó pillanatban sikerült lekapnia a szemüvegét, így nem szenvedett sérülést, de a bal arca az ütés következtében kipirosodott.

A plébános az eset után nyomban értesítette a rendőrséget, melynek járőrei a lakásán fogták el az ittas terheltet, aki letagadta előttük a bűncselekmény elkövetését.

Mivel az egyházi személyek a törvény értelmében közfeladatot látnak el, a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a nőt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség– a közterületen, mások jelenlétében bántalmazott sértett személyére és hivatására is tekintettel – a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövetővel szemben börtönbüntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, ugyanakkor állapítsa meg, hogy a vádlott előzetes mentesítésben nem részesíthető, mivel arra nem érdemes. A vádhatóság közleménye IDE kattintva olvasható.

Fotó: illusztráció

MEGOSZTÁS