Ahogy Szabó Zsolt (Fidesz) látja

244

Bejegyzésünkben összegeztük a bukott államtitkár elmúlt hónapokban végzett politikai tevékenységét, majd utánajártunk, miként vélekedik a magyar társadalom tekintélyes része által csak rabszolgatörvényként emlegetett jogszabály legutóbbi módosításáról. Nem lepődtünk meg.

Szabó Zsolt a választás után szemlátomást kereste a helyét, minden bizonnyal a pártközpontban alaposan megmosták a fejét a botrányos ügyei miatt (lásd ITT). A térségben számos megoldásra váró probléma közül kiválaszthatott volna egyet a kormánypárti politikus, mégis egy olyan témát talált, amiről a legnagyobb jóindulattal sem tudjuk azt mondani, hogy a hatvaniakat, a karácsondiakat, a hevesieket vagy éppen a Tarna mentén élőket foglalkoztatná. Szabó ugyanis gyakorlatilag azzal ált elő, hogy további adókedvezményt javasolt ̶a̶ ̶n̶a̶g̶y̶c̶s̶a̶l̶á̶d̶o̶s̶o̶k̶n̶a̶k̶,̶ ̶ a̶ ̶r̶á̶s̶z̶o̶r̶u̶l̶ó̶k̶n̶a̶k̶,̶ ̶a̶ ̶g̶y̶e̶r̶m̶e̶k̶e̶i̶k̶e̶t̶
̶e̶g̶y̶e̶d̶ü̶l̶ ̶n̶e̶v̶e̶l̶ő̶k̶n̶e̶k̶ ̶s̶t̶b̶.̶  a focistáknak (!). Nem, nem elgépelés, valóban a focisták részére járó adókedvezmény ügyében mozgolódott (ITT olvasható). Múlt szerdán pedig a rabszolgatörvény módosítását szavazta meg. Hogy utóbbiról kivel egyeztetett, azt nem tudni, de talán nem lövünk mellé, ha kijelentjük: a térségben erre senki sem hatalmazta fel.

Az említett törvényjavaslat elfogása óta egyébként állandóak a tüntetések, fokozódott a politikai szekértáborok hívei között a békétlenség. Egy politikusnak ilyenkor kötelessége a párbeszédet keresni, a társadalmi megbékélés ügyét szolgálni. Sajnálatunkra ennek nyomát sem látni, megtekintve a politikus FB-oldalát, kijelenthetjük, hogy az elmérgesedett hangulat szításán dolgozik a leváltott államtitkár. A teljesség igénye nélkül következzen két jellemző idézet – változtatás nélkül, még a helyesírási hibákat is benne hagyva – a kormánypárti politikustól:

“Az elmúlt két nap eseményeiből egyértelműen látszik, hogy a bevándorláspárti Soros-hálózat szervezi az erőszakos tüntetéseket Budapesten. Nekik egy a lényeg: a balhé és a provokáció.” (2018. december 14.)

“Amit az ellenzéki politikusok az MTVA székháznál művelnek, az a képviselői hatalommal és jogosítványokkal való aggresszív visszaélés.” (2018. december 17.)

Szó nincs itt arról, hogy az ellenzéki képviselők tévednek, meg sem kísérli cáfolni a futótűzként terjedő információkat (a munkavállalók további kiszolgáltatását, az elrendelhető extra túlórákat, 36 hónapos munkaidőkeretet stb.), hanem helyette bedobja Sorost. Legyen nekünk elég ennyi, egy név minden kérdésünkre és problémánkra. Dolgozz magyar szakadásig, mert nincs más választásod. Nincs más választásod?